Nenáročné květiny a rostliny na zahradu

07. 04. 2022

Určitě mnoho z nás touží po krásné rozkvetlé zahradě, ale nemá tolik časů na její údržbu. Představíme vám nejběžnější květiny na zahradu, které jsou skoro bez údržby.
Při jejich sázení musíme myslet hlavně na umístění.

Květiny, které mají rády slunce a zahradu ozdobí a provoní jsou:
Pivoňka
nenáročná květina, která může růst na jednom místě klidně i 50 let. Nevadí ji menší plevel a není náročná na hnojení,
Mavuň Čerená
tato rostlina může dorůstat až výšky jeden metr. Není náročná na závlahu. Vytváří trsy, které krásně kvetou a voní. Pokud nepřežije zimu, může vás pak překvapit, že se vysemenila a rostou další rostliny.
Denivka
také rostlina vhodná spíše na slunečnou část zarhady. Jedná se také o trvalou bylinku, která bude na zahradě několik let. Denivky mají silný hlízovitý kořen a velmi dobře se rozrůstají. Její zajímavost je, že žluté květy otevírají v noci.  Další barvy pak přes den .

Rostliny vhodné do polostínu až stínu:
Hluchavka
pro mnohé znás naprosto běžný plevel, který se vyskytoval v zahrádkách a na loukách. Hluchavka může růst v trsech či se jen plazit. Krásně zahradu doplní svými zelenými květy a ozdobí jemnými kvítky.
Srdcovka nádherná
je nádherná rostlina, která se opět řadí mezi trvalky. Svůj název získala díky svým květům, které se podobají srdci. Tato rostlina je vhodná i do vyšších poloh nadmořské výšky.
Bohyška
tato rostlina má ráda stín či polostín a dobře vlhkou půdu. Květy má spíše drobnější a zaujme především svými velkými listy. Může dorůstat výšky 20 centimetrů.

Ukázka naší práce

celá fotogalerie